perjantai 3. elokuuta 2018

Viranomaispostin vastaanottaminen sähköisesti on nyt näin helppoa

Oletko koskaan miettinyt, että viranomaisten lähettämän postin voisi vastaanottaa muullakin tavalla kuin paperipostina? Postit tavoittaisivat sinut, vaikka olisit poissa kotipostilaatikkosi äärestä, ja voisit hoitaa asioita myös reissussa ollessasi.

Tämä on täysin mahdollista.
Suomi.fi-verkkopalveluun sisältyy mahdollisuus vastaanottaa viranomaisposti turvallisesti sähköisessä muodossa yhteen paikkaan. Kun annat luvan, että sinulle saa lähettää postit paperipostin sijaan sähköisessä muodossa, saat yhä useamman viranomaisen lähettämät postit Suomi.fi-verkkopalvelun Viestit-palveluun. Tämän jälkeen tärkeät viestit tavoittavat sinut välittömästi kaikkialla - olitpa kotona, mökillä tai matkoilla. Voit myös vastata helposti vastaanottamiisi viesteihin. Näin yhteydenpitosi viranomaisiin nopeutuu ja sujuvoituu.

Kaikki tämä on onnistuu, kun kirjaudut Suomi.fi-verkkopalveluun pankkitunnuksillasi ja annat viranomaisille luvan lähettää postit sähköisessä muodossa. Posti kulkee tietoturvallista kanavaa pitkin viranomaiselta omaan Suomi.fi-verkkopalvelussa olevaan viestilaatikkoosi. Samaan paikkaan saapuu tulevaisuudessa yhä useamman viranomaisen lähettämät postit. Kanava on turvallisempi kuin tavallinen sähköposti, jolla ei saa lähettää esimerkiksi henkilö- tai terveystietoja.

Kuinka sitten saat palvelun käyttöön?

1.
Mene osoitteeseen www.suomi.fi ja paina sivun yläreunasta painiketta ”Tunnistaudu”
2. Kirjaudu palveluun pankkitunnuksillasi. Jos sinulla on henkilökortti tai käytät mobiilivarmennetta, voit kirjautua myös niillä. Valitse haluamasi kirjautumistapa ja syötä tarvittavat tunnukset.
3. Palvelu näyttää kirjautumistietosi. Valitse ”Jatka palveluun”
 

4.
Valitse valikosta “Viestit”
 5. Paina ”Ota Suomi.fi-viestit käyttöön”
 6. Anna suostumus sähköiseen viestintään valitsemalla kohta ”Suostun vastaanottamaan kaikki viestit ja todisteelliset tiedoksiannot sähköisesti”

 
7. Anna sähköpostiosoite, jonne haluat ilmoituksen, kun sinulle saapuu uutta postia.
Valitse kieli, jolla haluat vastaanottaa ilmoitukset.Lopuksi paina ”Tallenna asetukset”.


Palvelu on nyt käytössäsi. Jatkossa vastaanotat viranomaisten posteja suoraan sähköisenä Suomi.fi-verkkopalvelun Viestit-palveluun. Näin helppoa se on!


Palaaminen paperipostin vastaanottajaksi
Jos muutat mielesi, voit milloin tahansa käydä muuttamassa valintasi ja siirtyä taas vastaanottamaan postit paperipostina.
Voit muuttaa vastaanottotavan paperipostiksi kirjautumalla Suomi.fihin, siirtymällä kohtaan ”Viestit” ja valitsemalla ”Asetukset”Viestintäpäällikkö Päivi Railotie
Väestörekisterikeskus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoinnissa on teknisiä ongelmia, lähetä kommenttiteksti sähköpostilla osoitteeseen info@entersenior.fi. Ylläpitäjä lisää kommentin haluamaasi juttuun nimellä tai nimimerkillä, jonka ilmoitat viestissä.