lauantai 27. lokakuuta 2018

Enterin Counter Strike -joukkue on perustettu. Tule mukaan!


Tämä on ensimmäinen osa juttusarjaan "Hei, me pelataan digipelejä. Pelaa sinäkin".  Jutuissa kerrotaan Enterin Counter Strike -joukkueen tapahtumista ja seurataan, miten joukkue opettelee ja harjoittelee peliä.


Eero seuraa Karin pelaamista   video:Tiina Etelämäki

Counter Strike -pelin pelaaminen on elektronista urheilua (esports) 
Suomen elektronisen urheilun liitto SEUL määrittelee elektronisen urheilun tietotekniikkaa hyödyntäväksi kilpaurheiluksi. Elektronista urheilua voi harrastaa niin joukkue- kuin yksilömuodossakin riippuen pelistä ja pelimuodosta. Tavallisimmat esports-pelit ovat tietokoneella tai konsolilla toimivia viihdepelejä. Counter Strike -peli on näistä yksi esimerkki.

Elektronista urheilua voi harrastaa kuka tahansa, joka käyttää tietoteknistä pelilaitetta pelatakseen joko yksin, tarkoituksenaan kehittää itseään, tai pelatakseen toisten kanssa lähiverkossa tai Internetissä. Kilpapelaamisesta on kyse, kun pelaajat pelaavat toisiaan ja pelin luomaa haastetta vastaan kilpailullisessa tilanteessa.

Enterin Counter-Strike -joukkueen käynnistäminen

Idea Enterin Counter Strike -joukkueen perustamiseen syntyi Enterin kerran vuodessa järjestämän seniorien pelitapahtuman suunnitteluryhmässä keväällä 2018. Samoihin aikoihin tiedotusvälineissä uutisoitiin kahden seniorijoukkueen Counter Strike -ottelusta. Joukkueet olivat suomalainen Grey Gunners, jonka jäsenten ikä on 70...77 vuotta, ja ruotsalainen Silver snipers. Ottelua mainostettiin pohjoismaiden mestaruusotteluna - Battle of Nordics. Ensimmäisen ottelun voitti Silver Snipers. Uusintaottelussa muutaman kuukauden kuluttua voitto tuli kotiin Suomeen Grey Gunners -joukkueelle.

Tämän innoittamana päätimme yrittää Enterin oman Counter Strike -joukkueen kokoamista niin, että voisimme haastaa Grey Gunnersit ottelemaan seniorien Suomen mestaruudesta seuraavassa Enterin pelitapahtumassa 7.11.2018 Kampin palvelukeskuksessa.

Kutsu joukkueeseen lähetettiin kaikille Enterin jäsenille. Pelaajien saaminen oli kuitenkin hidasta. Syyskuussa viisi rohkeaa ja ennakkoluulotonta enteriläistä oli vihdoin ilmoittautunut mukaan. Joukkue oli näin koossa ja harjoittelu saattoi alkaa.

Aikaa oli kuitenkin kulunut niin paljon, että ottelun järjestäminen marraskuussa tuntui vähintäänkin haastavalta. Peliryhmän ensimmäisessä kokouksessa sovittiin, että otetaan aikalisä. Harjoitellaan vuosi ja haastetaan Grey gunners mestaruusotteluun vuoden päästä. Samalla kuitenkin sovittiin, että jo tämän vuoden pelitapahtumassa esitellään Counter Strike -pelin pelaamista ja annetaan myös tapahtuman kävijöille mahdollisuus kokeilla, miltä sen pelaaminen tuntuu.


Enterin Counter Strike -joukkueen nimeksi valittiin Senior Fighters.Joukkueessa ovat mukana Maarit Fred, Eero Haapalainen, Eija Kontio, Kari Lahti ja Leena Vainio. 

Senior Fighters etsii lisää pelaajia. 
Counter Strike -ottelut käydään viiden hengen joukkueilla. Varmistaaksemme sen, että Enterillä on mahdollisimman iskukykyinen joukkue, toivomme lisää pelaajia mukaan harjoittelemaan. Ihanteellisessa tapauksessa Enterillä olisi vähintään kaksi toimivaa joukkuetta, jotka voisivat käydä harjoitusotteluja keskenään. Harjoittelu on vasta aivan alkuvaiheessa, joten mukaan on helppo tulla. Mahdollinen mestaruusottelu on vasta vuoden päästä. Lisätietoja voi kysyä kaikilta joukkueen jäseniltä. Ilmoittautumiset Enterin toimistoon. 

Mitä tavoitteita ja suunnitelmia Enterin Counter Strike -joukkueella on? 
Konkreettinen päätavoitteeme on oppia pelaamaan Counter Strike:Global Offensive -peliä ensi syksyyn mennessä niin hyvin, että voimme haastaa Suomen ensimmäisen seniorijoukkueen otteluun mestaruudesta syksyllä 2019. Toisena keskeisenä tavoittenamme on, että meillä on hauskaa niin peliä opetellessamme kuin pelatessamme sitä. Muita tavoitteitamme ovat vaikuttaminen siihen, että  asenteet senioreiden digipelaamista kohtaan muuttuisivat myönteisemmiksi, seniorit rohkaistuisivat kokeilemaan digipelaamista, tulevan Senioreiden pelitapahtuman markkinointi ja Enterin markkinointi.

Counter Strike -joukkueen käynnistyspalaverissa teimme itsellemme toimintasuunnitelman. Sen mukaan aloitamme peliin perehtymisen saman tien siten, että jokainen käy läpi pelissä olevan opetusohjelman ja harjoittelee perusasioita bottien kanssa yksin pelattavissa harjoituspeleissä. Viikon päästä kokoonnumme verkossa ensimmäiseen yhteiseen peliharjoitukseen, jossa pelaamme botteja vastaan. Sen jälkeen ryhdymme harjoittelemaan säännöllisesti verkossa. Alkuvaiheessa  esimerkiksi kerran viikossa. Tarvittaessa lisäämme harjoitusten määrää. Etsimme myös sopivaa pelivalmentajaa.
Tule Enterin pelitapahtumaan Kampin palvelukeskukseen 7.11.2018 klo 14.30...16.30 tutustumaan digipeleihin ja katsomaan ja kuulemaan, miten Counter Strike -pelin opettelu on Enterin Senior Fighters -joukkueelta sujunut.

Senior Fighters

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoinnissa on teknisiä ongelmia, lähetä kommenttiteksti sähköpostilla osoitteeseen info@entersenior.fi. Ylläpitäjä lisää kommentin haluamaasi juttuun nimellä tai nimimerkillä, jonka ilmoitat viestissä.