sunnuntai 18. marraskuuta 2018

Mansikoita ja tähtien tuiketta - Maisa Krokfors 80 vMaisa Krokfors s. Paunu on tehnyt päivätyönsä musiikin parissa pedagogina, laulajana, äänitetuotannossa ja kirjoittajana. Hän on toiminut monen muun ohella myös Enter ry:n puheenjohtajana vuosina 2003 - 2007.
Tänä vuonna Maisa tarttui tilaisuuteen julkaista ilmaiseksi runokirjan. Viime vuosien omaishoitajan tehtävässään hän on tarkkaan hyödyntänyt potilaansa nukkumisajat tekstiensä työstämiseen. Vaikka hoivatyö sitookin elämän suurelta osin kotiin, Enterissä saatujen oppien avulla Maisa on pystynyt ylläpitämään etäyhteyksiä kodin ulkopuolelle.
Maisan haiku- ja tankarunoja on julkaistu aikaisemmin mm Suomalais-Japanilainen Yhdistys ry:n Kokoro-lehdessä. Hänen Facebookissa julkaisemansa runot ovat saaneet niin paljon peukutuksia, että vanhoista runoista ja nykytilanteen huokailuista syntyi vuoden 2018 aikana runo- ja muistelmateos Mansikan rönsyjä. http://www.mediapinta.fi/isbn/978-952-81-0126-0
Lyhyet tunnelmakuvat ja haiku-runot rönsyilevät nuoruuden riemukkaista muistoista kesäpaikan rantaan ja ikääntymisen tuomiin haikeisiin sävyihin.
Makupala Maisan tarjoamista mansikoista:

Rakastan mansikoita
Olen syönyt niitä määrättömästi.
Kerran sanoi mieheni, että
saan syödä niin paljon kuin jaksan
ja hän kyllä maksaa.
Kun neljäs kilo oli menossa
Mies arveli, että on epäterveellistä
ahmia niin paljon.
Musiikki ja lapset ovat kuuluneet ja kuuluvat Maisan elämään.  Lapsen oikeuksien päivänä tiistaina 20.11.2018 Suomen muskaritoiminnan uranuurtaja Maisa täyttää 80 vuotta. Varhaisiän musiikinopettajat ry (VaMO), jonka perustaja ja puheenjohtaja Maisa on ollut, on käynnistänyt onnittelukampanjan hänen kunniakseen.  Lisätietoja sivulta  https://web.facebook.com/events/2248868132015798/


80-vuotiasta Maisaa voi kiittää ja onnitella Suomen jokaisessa kolkassa; päiväkodeissa, kouluissa, musiikkileikkikouluissa, kaikkialla missä laulu raikaa, laulamalla Maisan merkkipäivänä Tuiki, tuiki tähtönen -laulua, johon hän on tehnyt suomenkieliset sanat. 

Kulttuuriareena Gloriassa Helsingissä järjestetään juhlapäivänä tapahtuma ja konsertti, joka suoratoistetaan myös muille katsottavaksi klo 9.30 alkaen. Linkki suoratoistoon tulee sivulle Lastenmusiikkipäivä.

Enteriläiset ovat ylpeitä ja iloisia voidessaan yhtyä onnittelulauluun Maisalle! 

Enter viestintä - Kati ja Aulikki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoinnissa on teknisiä ongelmia, lähetä kommenttiteksti sähköpostilla osoitteeseen info@entersenior.fi. Ylläpitäjä lisää kommentin haluamaasi juttuun nimellä tai nimimerkillä, jonka ilmoitat viestissä.