torstai 29. marraskuuta 2018

Virtuaalinen yhteydenpito - mikä mahtava mahdollisuus meille kaikille!


Oletko kuullut lauseen: “Tekniikka tai laite ei korvaa ihmistä.”? Noh, minä olen useasti. Mielestäni yhteydenpidossa ei ole kyse laitteesta, vaan kohtaamisesta. Se voi tapahtua verkon kautta tai kasvokkain. Olen toitottanut pitkään, että kohtaaminen on arvokas ja aito, tapahtuu se sitten laitteen välityksellä tai fyysisesti naamatusten.

Meillä on paljon ihmisiä, etenkin senioreita, jotka eivät pysty liikkumaan pois kotoaan. Nytkin on liukkaat kelit tulossa, ja esimerkiksi pyörätuolilla tai rollaattorilla voi olla mahdotonta kulkea lumessa. Mitäs tuumit, onko heillä halu kohdata muita? Uskon, että on. Ja se onnistuu verkossa. Tämä on myös tasa-arvoasia. Kaikille on tarjottava mahdollisuus osallistua keskusteluun, ihmettelyyn, asioiden tutkimiseen ja ajatustenvaihtoon.

Mikä ilo onkaan, kun saa viestiä WhatsAppin tai Messengerin kautta. Ystävien ja perheen kuulumiset voi jakaa, jopa isolle ryhmälle yhdellä kertaa. Ei sitä ennen osannut tällaisesta unelmoidakaan. Nyt on lukuisia mahdollisuuksia viestiä tai olla kontaktissa muiden kanssa. Voi viestiä ystävien kanssa tai voi vaihtaa mielipiteitä tuntemattomien kanssa esim. keskustelupalstoilla. Monet virallisetkin asiat voi hoitaa verkossa, ei tarvitse jonotella virastossa. Oijoi tätä mahdollisuuksen määrää!

Tapaaminen verkossa voi yhtä lailla koskettaa ja vähentää yksinäisyyden tunnetta. Pitkät välimatkat eivät haittaa kommunikointia. Se luo myös turvallisuuden tunnetta, kun voi viestillä tai kuvapuhelun avulla kysellä esimerkiksi vanhemman sukulaisen kuulumisia. Pidä sinäkin yhteyttä!


Mielenkiinnolla odotan, mitä mahdollisuuksia ilmaantuu tulevaisuudessa. Ehkäpä älyseinään voi heijastaa kaverin kuvan tai hologrammi-sukulainen tulee viereen sohvalle juttelemaan. Muuten, ei se virtuaalinen yhteydenpito estä lähettämästä sitä perinteistä korttia tai kirjettä silloin tällöin.

Digitä Kylliksi!
Terkuin, DigiKylli

DigiKyllin blogi: digikylli.blogspot.fi
SenioriVerkko: www.senioriverkko.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoinnissa on teknisiä ongelmia, lähetä kommenttiteksti sähköpostilla osoitteeseen info@entersenior.fi. Ylläpitäjä lisää kommentin haluamaasi juttuun nimellä tai nimimerkillä, jonka ilmoitat viestissä.