keskiviikko 13. maaliskuuta 2019

Ajankohtainen ilmiö: Hyönteishotelli


Eilisen Kampin kännykkäopastuksen jälkeen me opastajat lounastimme tapamme mukaan yhdessä. Keskustelut siirtyivät ajatusten mukana kesäisiin puutarhoihin. Vaihdoimme kokemuksia kukkaketojen perustamisesta  ja siitä olikin luontevaa siirtyä pölyttäjiin. Yksi opastajista kertoi rakentaneensa viime kesänä hyönteishotellin lastenlastensa kanssa. Mikä viehättävä mielikuva - lapset ja isoisä puuhailemassa keskustellen samalla hyönteisistä. Siinä tiedot ja taidot karttuvat ja asenteet muotoutuvat!  Päätin ottaa selvää ötökkähotellista ja rakentaa sellaisia omaan maalaismiljööseeni.
Alla johdannoksi Pixabysta lataamani kuva.


                                                     Kuva:  Marzena P. from Pixabay

Illalla talomme kirjapiiriin kokoontui kymmenisen osallistujaa. Kirjan käsittelyn jälkeen siirryttiin kahvittelun lomassa keskustelemaan talon asioista. Naapurin Pirjo ehdotti, että rakentaisimme keväällä pihapiiriin HYÖNTEISHOTELLEJA! Tämä on selvästi ajassa oleva ilmiö, kun jo toisen kerran samana päivänä nousee puheisiin. Suunnittelimme rakentavamme hyönteisten asumukset Kinaporin palvelukeskuksessa, jossa muutama talomme puuhanaisista käy nikkaroimassa.

Aloin hakea verkosta tietoa hyönteishotelleista. Googlaamalla avautui sadoittain kuvia. Ilmiön sanallisia kuvauksia löytyi pääasiassa kaupallisilta sivustoilta.
https://viherlandia.fi/hyonteishotelli

Koska kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, on Pinterest oikea paikka hakea ideoita ötökkähotelleista. Sosiaalisen median palvelussa jaetaan kuvia ja kerätään omia kiinnostuksen kohteita visuaalisiksi kokoelmiksi.  Voit helposti luoda tilin osoitteessa https://fi.pinterest.com/ ja alkaa selata kuvia  kiinnostuksesi kohteista.


Pinterest-kuvastoa aiheesta
Hakusanalla hyönteishotelli tai insect hotel löytyi Pinterestistä valtavasti kuvia. Ilmiö ei voi olla uusi, koska kuvia on jo vuodelta 2015. Lähetin WhatsAppilla veljelleni linkkejä  niistä muutamiin. Veljeni on idearikas ja taitava rakentelemaan kaikenlaista. Hän on yllätyksekseni alkanut hyödyntää Pinterestin ideamaailmaa rakentaessaan puusta, metallista ja kierrätyskamoista kaikenlaista kaunista ja jännittävää. Palvelussa jaetaan paljon kuvia vaatteista, käsitöistä, käsintehdyistä koruista, leivonnaisista, kasveista, mutta siellä liikkuu myös “äijäkuvastoa” esim pihakiveyksistä, perhonsidonnasta, tuunauksesta… Erilaiset DIY-trendit leviävät juuri Pinterestin kautta.

Pixabayn kuvastoa aiheesta
Kurkkasin myös myös YouTubeen, koska sieltä löytyy ohjevideo lähes joka tilanteeseen. Tässä esimerkki Näin teet pesän hyödyllisille villipölyttäjille

Edistetään hyvää hyönteiskesää!
vertaisopastaja Aulikki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoinnissa on teknisiä ongelmia, lähetä kommenttiteksti sähköpostilla osoitteeseen info@entersenior.fi. Ylläpitäjä lisää kommentin haluamaasi juttuun nimellä tai nimimerkillä, jonka ilmoitat viestissä.