keskiviikko 20. maaliskuuta 2019

Digitaalisuus kuuluu kaikille

All digital week 2019 Finland kerää useat toimijat yhteen toteuttamaan moniulotteista digitaalista tapahtumaa yhteensä neljällä paikkakunnalla - Vaasassa, Helsingissä, Porvoossa ja Sipoossa. Euroopan laajuista kampanjaviikkoa vietetään maaliskuun viimeisellä viikolla. ENTER ry on mukana Helsingin ja Porvoon tapahtumien suunnittelussa ja toteutuksessa.

All digital week Helsinki järjestetään tiistaina 26.3.2019 Keskustakirjasto Oodissa. Ideana on kutsua kaikenikäisiä kuuntelemaan, kokeilemaan, oppimaan ja keskustelemaan digitaalisista ilmiöistä niin suomen, ruotsin, englannin kuin venäjän kielillä.

Tapahtumatarjottimella on tietoiskuja esimerkiksi tekoälystä, kansalaisten digitaalisista oikeuksista ja nettirikollisuudesta sekä työpajoja Instagramin, esineiden internetin (IoT) tai koodaamisen saloihin. Tarkat ohjelmatiedot ja luettelon järjestäjistä löydät tästä linkistä.

Enterin vapaaehtoiset opastavat mobiililaitteiden ja tietokoneiden käytössä. Heiltä saat vinkkejä myös arkea helpottavista sovelluksista ja apua niiden lataamiseen ja harjoitteluun. (Oppimistila 3, 2.krs, klo11-14).
Enterin ja HelsinkiMission vapaaehtoiset jalkautuvat myös tapahtuma-alueelle opastamaan ja jakamaan näitä vinkkejä. 

Messualueella olemme yhdessä Helsingin digineuvonnan ja VTKL:n SeniorSurf-toiminnan kanssa kertomassa, mistä eri laitteiden ja sähköisten palveluiden käyttöön saa opastusta eri puolilla Uuttamaata sekä koko Suomea. 

kuvat: Nina Ziessler
Myös digitaalinen pelaaminen on edustettuna Oodin tapahtumassa ja erityisesti senioreiden näkökulmasta. Enterin pelijoukkue SeniorFighters on tuore eSport-joukkue, jonka pelaajat ovat yli 60-vuotiaita senioreita ja joka harjoittelee Counter Strike -peliä valmentajansa Outi Laitin (Eläkeliitto ry) johdolla. Voit seurata SeniorFighersin avoimia harjoituksia ja kokeilla heidän johdollaan myös itse pelaamista (Pelihuone, 2.krs, klo 10.00 - 12.30). Paikalla on myös Suomen ensimmäinen virallinen, menestystäkin niittänyt senioreiden eurheilujoukkue GreyGunners, joka kertoo kokemuksistaan (Kuutio, 2.krs, klo 12.30-13.30). 

Lisäksi Enterin vapaaehtoinen Jukka Tamminen pyrkii avaamaan tietoiskussaan Mitä tekoäly on? näkökulmia siihen, miten se periaatteellisella tasolla on toteutettu, mitkä ovat tekoälyn sovellustavat nykyään ja mitä voidaaan tulevaisuudelta voidaan odottaa. (Maijan-sali, 1.krs, klo 12-12.30) 

All digital week Helsinki -tapahtumaa vietetään Keskustakirjasto Oodissa
tiistaina 26.3.2019 klo 10-20 välillä.
 
Facebook-tapahtumat
All digital week Porvoo 
Lisätietoa Euroopan laajuisesta kampanjaviikosta voit lukea täältä.
Nina Ziessler
ENTER ry

ENTER ry on Uudellamaalla toimiva ikäihmisten tietotekniikkayhdistys, jonka toiminta perustuu vapaaehtoistyöhön. Toiminnan tarkoituksena on auttaa ikääntyneitä ihmisiä tietotekniikan käytössä ja lisätä heidän digitaalista osallisuuttaan mm henkilökohtaisen opastamisen kautta.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoinnissa on teknisiä ongelmia, lähetä kommenttiteksti sähköpostilla osoitteeseen info@entersenior.fi. Ylläpitäjä lisää kommentin haluamaasi juttuun nimellä tai nimimerkillä, jonka ilmoitat viestissä.