maanantai 10. kesäkuuta 2019

Digi-seniorin kesävinkeetTuli se sittenkin! Vaikka tätä kirjoittaessani oli aamulla melkoista ryminää ukkosen jyristessä ja taivaan vesihanojen suoltaessa luonnolle kastetta. Mutta nuo ovat kesän merkkejä kaikki tyynni. En tiedä, mitä kenenkin mökkirannan sammakot ovat ennustaneet, mutta itselleni kesä on aina kesä, satoi tai paistoi.


Mutta ei sovi seniorin unohtaa kesällä digitouhujakaan! Etenkin mökkeilevillä ja matkailevilla senioreilla on oivallinen tilaisuus testata ja kehittää taitojaan tietotekniikan saralla. Erityisen ulottuvuuden antaa mobiililaitteiden ja -yhteyksien käyttö. Siinä muiden kesäpuuhien ohessa kannattaa tutustua mobiililaitteiden sovelluksiin ja muihin saloihin.


Sovelluksiahan maailmalla riittää. Niitä on Androideihin ja IOS-laitteisiin, sen kun vaan valitsee itselleen tarpeelliset. Usko tai älä, kartta-, sää- ja matkustamiseen liittyviä sovelluksia, joita voi suositella, riittää ikäänkuin pilvin pimein ja joka lähtöön. Kuntoilu ja terveyden vaaliminen ovat myös senioreille tärkeitä ja niihinkin löytyy apua monenlaisista sovelluksista. Älä usko, että alan tässä luettelemaan, mitä ne olisivat. Enterin nettisivuilta löytyy ”Opiskele itse”-otsikon alta suositeltavia sovelluksia eri mobiililaitteisiin. Niitä kannattaa tsekata!


Itselleni on iPadille tarttunut vuosien saatossa yhteensä 285 sovellusta, jonka lisäksi olen poistanut koko joukon niitä laitteeltani. Kehunko muka? No en kehu, sillä totuus on toisenlainen kuin tuosta voisi päätellä. Todellisuudessa käytän joitain juttuja ainoastaan matkaillessani, harrastaessani, viestitellessäni ja suurinta osaa en koskaan. 

No voinhan minä toki jotain kertoa! Käytän runsaasti esim. Supersäätä, Google Mapsia, HelMetin eri sovelluksia, Elisa Kirjaa, Elisa Viihdettä, Yle Areenaa, WhatsAppia ja muita some-sovelluksia, Googlea, Kääntäjää, HS:ää, ScannerforMe:tä (skannaan tärkeitä papereita talteen), Drivea (pilveen talteen jutut), Jigsaw HD:tä (palapeli), jne. Panitko merkille, etten maininnut yhtään kunto- tai terveyssovellusta? Osin luontainen laiskuuteni rajoittaa niiden käyttämistä, mutta kännykkä seuraa kuitenkin automaattisesti askelmääriäni. Eli kyllä minäkin liikun vaikka lähipiirin mielestä joskus liian loivin askelein.


Etsi omien laitteidesi sovelluskaupoista hakusanoilla mielenkiintoisia sovelluksia. Lue niiden sisällöstä ennenkuin lataat niitä laitteellenne. Kaupassa riittää vaihtoehtoja, jotkut ovat maksullisia ja jotkut ilmaisia. Ilmaisillakin pärjää pitkälle, sillä niitä riittää liki kaikkiin tarpeisiin.


Varoituksen sana: Kun liikut maastossa tai missä tahansa,
LATAA ETUKÄTEEN SOVELLUSKAUPASTA PUHELIMEESI 112-SOVELLUS!

Ja muista päivittää siihen kännykkänumerosi! Jos jotain sattuu, on helpompaa kutsua apua, ja apu löytää sovelluksen ansiosta paikalle.


Aurinkoista, turvallista ja antoisaa digi-kesää kaikille! 
Markku Ukonaho, Enterin opastaja


PS. Muistathan: Enter opastaa parissa paikassa myös kesällä
KAMPIN PALVELUKESKUKSESSA
Salomonkatu 21 B, 00100 Helsinki
Opastettavat laitteet kesäaikana: tietokone, tabletti, kännykkä
Enterin keskitetty kesäopastus 11. ja 18. kesäkuuta sekä 13., 20. ja 27. elokuuta 
tiistaisin klo 10-12. Opastus ilman ajanvarausta, jonotusperiaatteella.
Ota mukaan oma laitteesi, latausjohdot sekä tarvittavat tunnukset ja salasanat.

MAUNULAN MEDIAPAJALLA 
Metsäpurontie 25, katutaso, 00630 Helsinki 
P. 040 5900 455 
Kännykkä-, tabletti- ja tietokoneopastusta saa koko kesän ajan Maunulan Mediapajalta
joka arkipäivä klo 9-16.

Suora linkki Enterin sovellussuosituksiin: Laitteet ja tekniikka
kuvituskuva Butterfly -Pixabay

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoinnissa on teknisiä ongelmia, lähetä kommenttiteksti sähköpostilla osoitteeseen info@entersenior.fi. Ylläpitäjä lisää kommentin haluamaasi juttuun nimellä tai nimimerkillä, jonka ilmoitat viestissä.