torstai 27. kesäkuuta 2019

Intoilua ja tuuletusta - kesä!

Toimistotyöläisen kesäloma häämöttää. Kannettavaa konetta ja (kahta) älypuhelinta on naputeltu sormet sauhuten pitkä tovi. Nyt tuntuu siltä, että saaristomeren autiot saaret kutsuvat, kuten myös ihanalta tuntuva elämä mahdollisimman vähällä digin käytöllä!

Minä kyllä pääasiassa pidän ja nautin tietotekniikasta ja digistä. Onneksi virastoihin ei tarvitse lähteä jonottamaan työaikana ja onneksi voi olla yhteyksissä perheeseen ja ystäviin muutenkin kuin kirjekyyhkyn välityksellä. Ja tänä keväänä löysin ihan uuden sovelluksen käyttööni: älypuhelinsovellus kasvien tunnistamiseen! Vähänkö hieno keksintö! Enää ei tarvitse arvailla ja lähettää äidille suttuisia kuvia tunnistettavaksi, vaan puhelin kertoo minulle mikä kasvi on kyseessä milloinkin. Oikea pikkupihan puutarhaharrastelijan unelma! Kiitokset muuten tästäkin vinkistä Enterin omille vapaaehtoisille...

Kuitenkin odotan jo innolla laineiden liplatusta ja saaria, joissa ei edes ole kenttää puhelimelle. Korkeimmalle kukkulalle kiivettyä saa juuri ja juuri tarkistettua sen hetkisen merisään ja tuuliennusteet, muuten voi tehdä kaikkea ihan muuta. Tekee hyvää välillä. Töihin palattua sitä taas jaksaa innostua kaikesta uudesta.

Olen jo päättänyt etsiä uutta intoiltavaa laitteistani syksyn pimetessä. Tällä kertaa se voisi olla tutustumista puhelimeni puheohjaukseen. Olisihan se hienoa ohjata puhelintaan eri toimintoihin vain puhumalla. Tämä on jäänyt itselläni aika lailla paitsioon tähän saakka…

Mutta nyt takaisin tähän hetkeen. Nautitaan kesästä kaupungissa, maalla ja merellä. Kuka missäkin, laitteiden kanssa tai ilman.

Tiina Etelämäki
ENTER ryKirjoittaja on ikäihmisten tietotekniikkayhdistys ENTER ry:n toiminnanjohtaja. Yhdistykseen kuuluu kolme työntekijää, 180 vapaaehtoista digitukea antavaa senioria sekä runsaasti muita senioreita, jotka haluavat pysyä digissä mukana.

1 kommentti:

Jos kommentoinnissa on teknisiä ongelmia, lähetä kommenttiteksti sähköpostilla osoitteeseen info@entersenior.fi. Ylläpitäjä lisää kommentin haluamaasi juttuun nimellä tai nimimerkillä, jonka ilmoitat viestissä.