tiistai 4. kesäkuuta 2019

Kursseilta vauhtia digiaskeliin


Tietotekniikan kehitysvauhti on päätähuimaavaa. Palvelut siirtyvät koko ajan enenevässä määrin nettiin, uusia laitteita tulee kuin sieniä sateella. Miten tässä vauhdissa voit pysytellä kärryillä?
Some-jatkot senioreille -kurssilaisia Espoon työväenopistossa keväällä 2019 Kuva: Satu Luhtanen
Tukea digimaailmaan
Pääkaupunkiseudulla on tarjolla runsaasti tukea niin laitteiden kuin palveluiden käyttöön. Enterin vapaaehtoiset auttavat senioreita digimaailman kysymyksissä, kirjastoista saa apua, ja monissa senioriyhdistyksissä on omia tietotekniikkakerhoja.
Myös kansalais- ja työväenopistot tarjoavat apua ja tukea, erityisesti kurssien muodossa, mutta myös avoimissa oppimisympäristöissä – Espoon työväenopistossa Tietotuvissa (https://ilmonet.fi/#fi/search/txt=tietotupa). Mutta usein voi olla vaikeaa ottaa ensimmäinen askel tai edes tietää, mitä kysyä.
Kurssilla opit kokonaisuuksia
Työväenopiston kursseja on yhden kerran kursseista aina lukukauden mittaisiin. Kurssien tarkoitus on ennen kaikkea antaa uutta tietoa, valmiuksia perusteisiin ja digilukutaitoon sekä jatkoharjoitteluun.
Kurssilla
  • saat uutta, ajankohtaista tietoa
  • opit ohjatusti tekemään itse
  • kasvatat ymmärrystäsi aiheesta kokonaisuutena
  • tapaat vertaisia
  • huomaat, mikä asia vaatii vielä lisäharjoittelua.
Kurssin jälkeen on helpompi myös kysyä ja kertailla vaikkapa Enterin vertaisopastajan kanssa. Vertaisopastajan kautta voit saada myös vinkkiä sinulle sopivista kursseista.
Espoon työväenopiston, Omnian syksyn 2019 tietotekniikan seniorikurssit ovat auki ilmoittautumisille. Kurssit löydät tästä linkistä .
Tervetuloa mukaan!

Satu Luhtanen,
tietotekniikan suunnittelijaopettaja
Espoon työväenopisto, Omnia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti