maanantai 14. marraskuuta 2022

Seniorit Digitorilla

Lokakuun alussa Enter järjesti senioreille Digitorin Kampin palvelukeskuksessa ja kutsui mukaan myös joukon yhteistyökumppaneita. Tapahtumassa esiteltiin digivinkkejä sekä toimijoita “toripöydissä”. Digitori oli samalla Enterin 25-vuotisjuhlavuoden syksyn avoin päätapahtuma (syntymäpäiväjuhlat vietetään marraskuussa jäsenistön kesken). Tässä tunnelmia kuvien myötä:

Juhlasalin puolella sijaitsivat Enterin opastajien isännöimät ja emännöimät toripydät, joissa oli tarjolla digivinkkejä eri aiheista.

Yläkerran aulassa Enterin kumppanit esittelivät palveluitaan.
Digitorin ohjelmalehtinen.

Vas. Aulassa Helsingin kaupunginteatterin Taidetta ikääntyneiden koteihin -hanke keräsi tarinoita. Tarinoista ja ajatuksista syntyy teatteriesitys, joka saa ensi-iltansa helmikuussa 2023 ja kiertää mm. helsinkiläisissä palvelukeskuksissa. 

Kesk. CeniorPhone on Enterin kannatusjäsen. CeniorPhone-sovelluksella voi räätälöidä älypuhelimen näytön itselleen sopivaksi.

Oik. Operaattori Elisa on myös Enterin kannatusjäsen. Elisa oli kertomassa palveluistaan ja vastaamassa kysymyksiin.

Kaupunginteatterin tarinankeräyspisteellä juteltiin oman elämän tärkeistä hetkistä.

Helsingin Invalidien Yhdistyksen Digipiste oli myös mukana, samoin kuin HelsinkiMissio. Molemmat ovat Enterin tärkeitä kumppaneita digituessa.

Helsingin kaupungilta olivat mukana Helsinki-info, Seniori-info sekä Helsingin digituki.

Juhlasalin toripöydissä riitti kuhinaa.

Pöydässä numero kaksi päivitettiin laitteita ja ohjelmia.

Enterin vapaaehtoiset seniorit esittelivät torilla hyödyllisiä digilaitteita ja sovelluksia sekä antoivat vinkkejä laitteiden käyttöön.
Vas. Toripöydässä harjoitellaan, kuinka Wifi-salasana vaihdetaan reitittimeen.
Oik. Torilla tavataan myös tuttuja! Nina Ziessler työskenteli aiemmin Enterissä ja Veli Kahrala on yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja.
Tässä tutkitaan Chromecastin käyttöä. Chromecast-lisälaitteella saat vaikkapa YleAreenan TV-ohjelmat älykännykästä  televisioruudulle. 
Tietysti myös Enter oli tavattavissa. Vas. Vapaaehtoiskoordinaattorit Päivi ja Hanna kertoivat opastuspalveluista. Oik. Sisäänheittäjinä ala-aulassa vapaaehtoiset Unelma ja Sirkku.
Vas. SeniorSurfin Tiina Etelämäki ja Nina Ziessler toivat ruotsalaiset kollegat tutustumaan suomalaiseen seniorien vertaisopastukseen.
Oik. Enterin toiminnanjohtaja Juulia ja viestintäkoordinaattori Jenni torihumussa, taustallaan Helmet-kirjastopalvelut Helsingistä. Mukana oli myös saavutettavan kirjallisuuden ja julkaisemisen asiantuntija Celia.


Kaikkiaan tapahtuma sujui hienosti. Saamme nähdä tuleeko tästä jokavuotinen perinne! Kiitos torikävijöille, mainioille yhteistyökumppaneillemme sekä toripöydissä ja muissa tehtävissä puuhailleille upeille vapaaehtoisillemme.


Koonti: Jenni Blomqvist
Kuvat: Jenni Blomqvist ja Matti Pihkala


Tule mukaan, ryhdy enteriläiseksi!
  • Haluaisitko liittyä Enterin jäseneksi?
"Hyvä porukka johon on mukava kuulua. Saa opetusta rauhalliseen tahtiin tai voi itse tulla opastajaksi, jolloin samalla oppii itsekin koko ajan!"
  • Tai olisiko yrityksesi tai yhteisösi kiinnostunut kannatusjäsenyydestä?
Lue jäsenyydestä: https://www.entersenior.fi/yhdistys/jasenyys/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoinnissa on teknisiä ongelmia, lähetä kommenttiteksti sähköpostilla osoitteeseen info@entersenior.fi. Ylläpitäjä lisää kommentin haluamaasi juttuun nimellä tai nimimerkillä, jonka ilmoitat viestissä.