perjantai 5. syyskuuta 2014

Opastajat kokoontuivat syyskauden aloitukseen

 
Enterin opastuspisteistä moni avasi ovensa tällä viikolla, mutta opastajat kokoontuivat yhteen jo maanantaina 25.8. Meilahden virkistyskeskuksessa. Vuoden 2013 vastaava tilaisuus Meilahdessa oli täynnä auringonpaistetta, joten silloin ohjelmassa oli mm. tulitikun heittoa pihalla sekä makkaranpaistoa.

Tänä vuonna sää ei ollut meille aivan yhtä suosiollinen. Vettä ropisi vanhan rakennuksen kattoon ja ikkunoihin, mutta sisällä oli kuitenkin lämmin tunnelma. Onneksi kuitenkin sääennusteiden lupaamaa "3 tipan sadetta" ei tullut, vaikka niin ennusteet vielä aamulla povasivat. 

Meilahden tilaisuuden annin voi tiivistää seuraavasti: syöminen, opastustoiminnan kehittäminen, toisiin opastajiin tutustuminen ja opastukseen liittyvistä asioista informoiminen. Mukana oli sekä aivan juuri opastajaksi ilmoittautuneita että varsinaisia opastuskonkareita. Yhteensä paikalla oli noin 45 henkilöä.

Opastuksen kehittämisosion eli ryhmätöiden aikana opastajat miettivät pienissä porukoissa asioita, joita opastustoiminnassa on tehty hyvin sekä niitä, joissa olisi kehittämisvaraa. Ryhmät jaettiin niin, ettei oman ryhmän kokoonpanoon pystynyt vaikuttamaan. Tällä  pyrittiin takaamaan se, että opastajat tutustuvat toisiinsa ja uudet pääsevät kuulemaan konkarien ajatuksia. Iloista puheensorinaa riitti ja moni ryhmä työskenteli hyvin keskittyneesti, kuten ehkä alla olevasta kuvasta voitte nähdä.


Opastajia ryhmätyössä

Oli hienoa huomata, että eri ryhmät olivat melko yksimielisiä asioista: sekä niistä, jotka ovat hyvin että niistä, joita pitäisi kehittää. Kehitysajatuksissakaan ei juuri tullut esiin sellaista, joka olisi yllättänyt. Minulle opastustoiminnan koordinaattorina se kertoo siitä, että Enterissä on osattu tehdä asioita oikein -  toki kehittämistä aina on, mutta tästä sitä on hyvä jatkaa. Opastajilta saatuja toiveita ja kehitysajatuksia lähdemme nyt tutkailemaan: osasta on jo keskusteltu, osaa on jo lähdetty edistämään ja osa vaatii vielä hiukan mietintää.

Meilahti -päivä oli antoisa ja vaikka sade ropsutti, niin vanhan huvilan sisällä oli hyvin tunnelmallista. Meilahti on tarjonnut meille paikan näinä kahtena vuonna, mutta opastajamäärän kasvaessa taidamme viettää vuoden 2015 syyskauden aloitusta jossain muualla isommissa tiloissa. 

Opastajille tsemppiä opastussyksyyn ja muistakaa ottaa yhteyttä, kun teillä on jotain toiveita toiminnan kehittämisen suhteen!

Ja kaikille apua tarvitseville lämpimät tervetulotoivotukset ENTER ry:n tietokoneen, tablet-tietokoneen ja kännykän käytön vertaisopastukseen! Opastuspisteitä on tällä hetkellä 31 kappaletta viidellä eri paikkakunnalla. Opastuspisteet, opastettavan laitevalikoiman ja ajanvaraustiedot löytyvät sivulta ttp://www.entersenior.fi/enter-opastaa/opastuspisteet-tietokoneet-table/

Juulia Andersson  ENTER ry:n toiminnan koordinaattori

1 kommentti:

  1. Meilahden opastajaien kauden aloitustilaisuudessa oli aurinkoinen ja innostava tunnelma jonka myötä on mukava aloittaa vapaaehtoistoiminta opastushommissa.

    VastaaPoista

Jos kommentoinnissa on teknisiä ongelmia, lähetä kommenttiteksti sähköpostilla osoitteeseen info@entersenior.fi. Ylläpitäjä lisää kommentin haluamaasi juttuun nimellä tai nimimerkillä, jonka ilmoitat viestissä.