maanantai 24. lokakuuta 2016

Muistoja Enteristä


logot1.jpg


Muistatko?
Sehän oli ihan äskettäin. Vuosi 1997. Www-maailma laajeni ja yleistyi, sähköpostiviestit kulkivat yhä useamman pisteen välillä, Nokia oli kännyköiden suunnannäyttäjä, josta Suomi ja suomalaiset olivat ylpeitä.
Tähän ympäristöön syntyi ENTER ry.  Ensi vuonna pääsemme siis juhlimaan yhdistyksemme 20-vuotista taivalta.
Kahteenkymmeneen vuoteen mahtuu paljon.  Tekniikan kehitys on ollut huimaa. Alkuun ei vastaperustetulla yhdistyksellä ollut laitteita juurikaan käytettävissä.  Parilla lahjoitustietokoneella päästiin opastustoiminnassa vauhtiin.
Vapaaehtoisopastajat jakautuivat vuosien ajan erikseen tuutoreihin ja kännykkäluotseihin. Nyt raja on kaadettu ja enteriläisiä vapaaehtoisia nimitetään kaikkia vertaisopastajiksi, riippumatta siitä mitä laitteita kukin tunteekaan omimmaksi alueekseen.
Enterin jäsenlehti Ikinörtti lähetettiin pitkään paperiversiona pari kertaa vuodessa silloiselle parisataiselle jäsenkunnalle.  Siitä sitten siirryttiin sähköpostiversioon, ennen kuin nykyinen Ikinörtti-blogi löysi muotonsa.
Paitsi puhdasta tietotekniikkaa, onhan yhdistyksen toimintaan kuulunut paljon retkiä ja muuta toimintaa.  On käyty Puhelinmuseossa, Kansalliskirjastossa, Toimivassa kodissa, tutustumassa sisaryhdistyksiin ja paljon paljon muuta.  Teatteri- ja konserttiretket mm. Lahteen ja Tampereelle, matkat Tallinnaan omine erikoiskohteineen ovat olleet hienoja vuosittaisia tapahtumia.
Toiminta on vaatinut suunnittelua ja taustatyötä.  Enterin kehitystyötä varten on istuttu seminaareissa ja mietitty milloin nettisivujamme, milloin opastustoiminnan muuttumista ja kehittämistä.  Hauskoja hetkiä monipuolisten osaajien kesken!
Kaikesta tästä on syntynyt kasapäin muistoja.  Kun ensi vuonna juhlimme Enterin 20-vuotissynttäreitä, olisi mukava jakaa näitä muistoja.  Oletpa tuore tulokas yhdistyksessämme, vanha veteraani jo alkuvuosien ajalta tai yhteistyökumppanimme, kerro omista Enter-kokemuksistasi  oheisella lomakkeella. Opastustilanteista, retkiltä, tapaamisista…  Lyhyitä, ytimekkäitä kertomuksia odotetaan, jotta pääsemme yhdessä jakamaan niitä tulevissa juhlissa.
Jos sinulla on Enterin vaiheisiin liittyviä kuvia, haluaisimme myös niitä julkaistaviksi. Juhliin suunnitellaan videota/kuvakoostetta, joka keskittyisi Enterin toiminnan kymmeneen viime vuoteen, 2007 - 2017.  Jos siis kätköistäsi löytyy kuvia, joita ei ole vielä Ikinörtissä tai muualla julkaistu, laita tulemaan  osoitteeseen enter.tiedotus@gmail.com 15.11.2016 mennessä.   Varmistathan kuvissa esiintyvien henkilöiden luvan mahdolliseen julkaisuun netissä.

Toiveikkaana odottaen
Enter Viestintä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoinnissa on teknisiä ongelmia, lähetä kommenttiteksti sähköpostilla osoitteeseen info@entersenior.fi. Ylläpitäjä lisää kommentin haluamaasi juttuun nimellä tai nimimerkillä, jonka ilmoitat viestissä.