maanantai 12. joulukuuta 2016

Töölön kirjasto avautui remontin jälkeen


Töölöläiset saivat kärvistellä yli kaksi vuotta ilman omaa kirjastoaan. Arkkitehti Aarne Ervin suunnittelema valkoinen rakennus Topeliuksen puiston laidalla on aikoinaan avattu yleisölle 1970.  44 vuotta ahkeraa käyttöä oli kuluttanut pintoja ja tekniikan vaatimukset olivat muuttuneet niin että kesällä 2014 kirjasto suljettiin perusteellisen remontin vuoksi.  Hienosti kirjaston Facebook-tykkääjät saivat evakkoaikana seurata rakennustöiden edistymistä netissä, pikku-uutisia ja kuvia ilmestyi sopivin väliajoin, ja odotukset uuden valmistumisesta pysyivät mielessä.

Ja kodittomiksihan meistä pari enteriläistäkin tunsi itsensä.  Ennen remonttia oli totuttu opastuskerroilla  jakamaan pieni pyöreä pöytä kirjastosalissa useamman ihmisen ja laitteen kesken.  Hyllyjen välistäkin etsittiin usein vapaita pöytiä opastettavien kanssa.

Ja nyt, syksyllä 2016! Uudet hohtavat pinnat, avaruutta, tekniikkaa, musiikkilaitteita ja jopa ompelukoneita! Oleskeluryhmiä ja hengailupaikkoja.  Mutta toki myös hiljaisia opiskelutiloja, lukusaleja - ja - kirjoja.  
Töölön kirjaston Enter-opastajia: Kati, Ritva, Sirkka, Paula ja Markku

Kirjaston Mika Waltari -salissa Enterin opastajatiimi on pitänyt majaansa syyskuusta lähtien maanantaisin parin tunnin ajan.  Alun etsikkoajan jälkeen "asiakkaamme", digitekniikan kanssa painiskelevat ikäihmiset, ovat löytäneet tukikohtamme.  Tablettien, kannettavien ja kännyköiden asetuksissa, sovelluksissa ja muissa kommervenkeissa riittää meille kaikille selviteltävää. Rauhalliset tilat ja tilavat työpöydät antavat tähän erinomaiset puitteet.


Hyvä yhteishenki on tärkeä.  Jos yksi ei tunne asiaa, toinen tulee avuksi. Ja kirjaston henkilökunta on aivan loistavaa. Apua tulee aina kysyttäessä.  Yhteyshenkilömme Mariliis Panov kirjastosta puolestaan toteaa, että he ovat iloisia ja kiitollisia Enter-opastajista.  He ovat saaneet paljon positiivista palautetta asiakkailtaan. "On hienoa, että opastus on juuri vertaisohjausta, näin asiakas saa täsmäapua häntä askarruttaviin kysymyksiin."
Syyskaudella pääsimme alkuun.  Nyt kelpaa odotella valon lisääntymistä kevään myötä - ja ehkäpä joskus voidaan istuskella kirjaston terassillakin auringossa.  Vai häikäiseeköhän se sitten liikaa näytölle?
Kati Roiha

3 kommenttia:

  1. Mukavan näköistä. Hyvä henki loistaa kuvassa!

    VastaaPoista
  2. Hieno kuvaus Töölön täysin uudistetusta kirjastosta ja Enterin opastustyöstä upeissa puitteissa!

    VastaaPoista
  3. Upea panostus Helsingin kaupungilta.

    VastaaPoista

Jos kommentoinnissa on teknisiä ongelmia, lähetä kommenttiteksti sähköpostilla osoitteeseen info@entersenior.fi. Ylläpitäjä lisää kommentin haluamaasi juttuun nimellä tai nimimerkillä, jonka ilmoitat viestissä.