perjantai 11. lokakuuta 2013

Tabletti oli valttiaSurffipäivä oli menestys!

SeniorSurf tavoitti tuhansia ikäihmisiä ympäri Suomea. Monissa pisteissä kuhisi väkeä mukavasti, Enterinkin opastettavana pääkaupunkiseudulla kävi satoja senioreita. Radio ja televisio noteerasivat päivän hienosti, ja niin oltiin esillä Ylen kanavilla molemmilla kotimaisilla kielillä.

Yhdessä kantapaikoistamme esimerkiksi, Lasipalatsin Kohtaamispaikalla, opastettiin tablettien ja kännyköiden käyttöä. Tabletit olivat ehdottomasti päivän suksee. Moni haki tukea ostopäätöksiinsä: etelänmatka edessä talvikuukausiksi, hankkiako mukaan tabletti vai älypuhelin vai molemmat, minkälainen datayhteys, saanko luettua tällä Iltasanomat ja hoidettua pankkiasiat. Paikalla oli monta opastajaa ja kaikille hakeutui koko ajan viereen innokas ja tiedonhaluinen kokeilija kysymyksineen.

Tunnelmia ja ilmeitä opastuspisteistäKohdata ja opastaa ikäihmisiä - se oli SeniorSurfin tavoite ja se toteutui hienosti.  Samalla saavutettiin jotain kauaskantoista: päivän suunnittelu kokosi yhteen toimijoita vanhustyön kentältä, mukana  Helsingin kaupungin, HelMet-kirjaston, kirjastot.fi:n, työväenopiston ja Enter ry:n edustajia. Suunnitteluprosessi eteni uskomattoman ketterästi, innostus oli suuri, mukaan liittyi eri tahoja ja tapahtuma kasvoi valtakunnalliseksi kuten oli tarkoituskin. Näin positiivinen noste oli kuitenkin yllätys. Suuret kiitokset kaikille osallistujille ja erikoiskiitokset Vanhustyön keskusliitolle  tapahtuman koordinoinnista.

Nyt luotu verkosto jatkaa luontevasti yhteistyötään.  Surffipäivänä ideoitiin jo uusia toimintamuotoja mm. Enterin ja HelMet-kirjastojen kesken. Positiivisista vaikutuksista voi vielä nostaa julkisyhteisöjen jalkautumisen opastamaan ikäihmisille verkkopalveluitaan. Toivomme siis, että Kela ja Vero.fi lanseeraavat vastedeskin palveluitaan ikäihmisille ihan kädestä pitäen.

Jälkimainingeissa hyristen ja surffaten,

Enter Viestintä


3 kommenttia:

 1. Odotamme SenirSurf-kokemuksianne tälle kommenttipalstalle.

  VastaaPoista
 2. Kohtaamispaikalla otetuissa kuvissa ylhäältä laskien toisessa kuvassa on Savonetti ry:n varapuheenjohtaja Pekka, joka kävi tutustumassa Kohtaamispaikan toimintoihin ja Enterin SeniorSurff-päivään.
  Päivän aikana opastettiin paljon tablettien käyttäjiä mutta kuten kuvistakin näkyy paljon käytiin myös hakemassa opastusta kannettavien tietokoneiden käytössä. Viikottaisessa opastuksessa kannettavat ovat vielä suurin opastussektori mutta tabletit ovat erityisesti kakkoskoneina suosittuja ja hiljalleen opastuksen painopiste saattaa muuttua tablettien suuntaan. Torstaina Kohtaamispaikan opastukseen tuli useita Surffipäivän opastuksen jatkajia. Surffipäivän "asiakkaat" olivat tyytyväisiä päivän järjestämisestä ja saamastaan opastuksesta sekä tiedoista seniorien vertaisopastuksen mahdollisuuksista

  VastaaPoista
 3. Tekstistä ja kuvista näkyy, että kuinka työmme kantaa hedelmää. Kiitos kirjoittajille, jotka saivat aikaan tämän katsauksen SeniorSurf-päivään! Paljon oli saatu opastajia ja tietoa/taitoa janoavia liikkeelle. Kuvista näkyy oppimisen ja uuden tiedon havittelun into. Oli upea artikkeli! Ja hyvä Enter!

  VastaaPoista

Jos kommentoinnissa on teknisiä ongelmia, lähetä kommenttiteksti sähköpostilla osoitteeseen info@entersenior.fi. Ylläpitäjä lisää kommentin haluamaasi juttuun nimellä tai nimimerkillä, jonka ilmoitat viestissä.