perjantai 3. lokakuuta 2014

Opastajia koolla Kuopiossa

Valmiina lähtöön, vaan juna myöhästyi
parikymmentä minuuttia.  kuva Raimo Anttila

Viime vuonna aloitettiin Joen Severin toimesta toivottavasti traditio, jossa tietotekniikan senioriopastamiseen sitoutuneet yhdistykset tapaavat toisiaan.

Toisen tapaamisen järjesti tänä vuonna Savonetti Kuopiossa. Paikalla oli edustajia Tampereen Mukanetistä, Joensuun Joen Severistä, Jyväskylän Geronetistä sekä tietysti Savonetistä. Meitä enteriläisiä paikalla oli 8 henkeä. Yhteensä porukkaa oli paikalla noin 60 henkeä.
Matkasimme junalla lauantaiaamuna Kuopioon. Matkasta selkein havainto oli se, että me enteriläiset emme eronneet junassa millään tavalla muista MATKUSTAJISTA.  Räpläsimme tablettejamme ja kännyköitämme samaan tahtiin kuin muutkin matkustajat.

Kuopiossa tapaaminen aloitettiin ns. asiaohjelmalla. Siihen sisältyi Kuopion kaupungin Heli Norjan puheenvuoro kaupunkilaisten hyvinvoinnin edistämisestä yleensä sekä erityisesti seniorikaupunkilaisten joukossa.

Microsoftin Marianna Halonen käytti puheenvuoron Windows 8:sta. Aiheen ympärille kehittyi vilkas keskustelu.
kuva Juulia Andersson
Varsinaisen asiaosuuden päätti Teija Kovakosken, Savon ammatti- ja aikuisopisto, puheenvuoro haittaohjelmista.

Mutta tilaisuuden tavoite ei suuressakaan määrin ollut esitelmien kuunteleminen.  Ehdottomasti tärkeämpää oli vertaisopastukseen sitoutuneiden ihmisten tapaaminen ja opastukseen liittyvien kokemusten vaihto.  Kävi ilmi, että yhdistyksien toimintatavat poikkesivat paljon esimerkiksi toiminnan rahoitusratkaisujen  ja  opastuksen maksuttomuuden osalta.  Yhteisen illallisen aikana virinneet keskustelut jatkuivat aina sunnuntain päätösjuhlallisuuksiin asti.

Sunnuntaiaamuksi oli järjestetty viisiottelu, johon Enter osallistui yhtenä joukkueena. Olisimme varmaan voittaneet kisan, mutta muutama harmittava ”ohilaukaus” pudotti meidät toiseksi viimeiseksi. Tätä ei kuitenkaan jääty suremaan. Olemme joka tapauksessa hyviä.
 
       Siitä se heitto lähtee  ja  Pituushyppynäyte                           kuvat Pirkko Kyttälä
Pistesuunnistusta ja  Voittoisa Jussi                               kuvat Raimo Anttila ja Pirkko Kyttälä

kuva Pirkko Kyttälä
 Seminaari päättyi risteilyyn Ukko-laivalla Kallavedellä. Laivalla ruoka oli hyvää ja maisemat todella hienot.

Palasimme junalla Helsinkiin räpläten tablettejamme ja kännyköitämme.

Vieraanvarainen Savonet varusti meidät kotimatkalle pienillä Irene Partasen kalakukoilla naatintaohjeineen. 

Kauniit kiitokset Savonetille hienosta tilaisuudesta ja erityiskiitokset  toiminnanjohtaja Tiina Brunellille.
Vuonna 2015 tilaisuus järjestetään Enter ry:n toimesta Helsingissä.

Raimo Anttila

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoinnissa on teknisiä ongelmia, lähetä kommenttiteksti sähköpostilla osoitteeseen info@entersenior.fi. Ylläpitäjä lisää kommentin haluamaasi juttuun nimellä tai nimimerkillä, jonka ilmoitat viestissä.