torstai 13. joulukuuta 2012

Enter mukana Menu-messuilla 28.11.2012


ENTER ry oli jälleen mukana Kansalaisareenan järjestämillä Vapaaehtoistoiminnan Menu-messuilla Vanhalla ylioppilastalolla 28.11.2012. Messut olivat järjestyksessään viidennet.
 Tapahtuman suojelijana toimi Tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Messuilla tehtiin erittäin tärkeää Enterin toiminnan esittelyä.  Kävijöille kerrottiin Enterin jäsenyyden tarjoamista mahdollisuuksista ja senioreille tarjottavasta kännykkä- ja tietotekniikka-opastuksesta.

Tapahtumassa oli mukana paljon vapaaehtois-toiminnan järjestöjä, joten siellä oli myös hyvä mahdollisuus verkottua muiden toimijoiden kanssa.

Messuilla jaettiin uutta Enterin esitettä sekä esitettä kevään kännykkätapahtumista ja luetteloa tietotekniikan opastuspaikoista
Kännykkäopastuksen koordinaattori Lea Grönlund ja opastaja-Tapiot
kuva Ritva Vartiainen
  • Enterin esittelyä tehtiin henkilökohtaisesti noin 80 messuvieraalle sekä järjestöille, joilla oli messuilla oma esittely.
  • Enterin jäseneksi liittyi messuilla tai myöhemmin viisi messuvierasta.
  • Esittelyn perusteella saamme todennäköisesti kolme uutta opastajaa.
  • Messuilla olevat järjestöt olivat kiinnostuneita Enterin toiminnasta ja varasivat
    mm. tietotekniikan opastustilaisuuden 40 hengelle Paavalin seurakunnassa, Sörnäisissä.
  • Vanhustyön keskusliiton kanssa sovittiin kännykkäopastuksesta heidän järjestämillään vapaaehtoistyön kursseilla.
Enterin esittelytila oli ahdas, koska sama pieni pöytä jaettiin Suomen vanhusten turvakotiyhdistyksen kanssa. Messutiimi toivookin että seuraaville messuille varataan oma esittelypöytä. Palautetta tiimi antoi myös salin ahtaudesta. Messujen vilkkaimpana aikana salissa oli vaikea liikkua ja tutustua esittelyihin.

Enterin toimintaa esitteli tehokas kymmenen hengen messutiimi. Enteriläiset antoivat myönteistä palautetta vapaaehtoistoiminnan messuista, joille toivottavasti osallistutaan vastaisuudessakin.  Mukana esittelyssä olivat Lea Grönlund, Tapio Hietamäki, Urho Karjalainen,  Tapio Kontula, Eva Korkiala-Blomqvist, Kati Roiha, Aulikki Uusitalo-Kasvio, Ritva Vartiainen, Helena Venäläinen ja Urho Vuori.

Ahtaudesta ja kovasta melusta huolimatta Menu-messuilla oli iloinen ja mukava tunnelma kuten yllä olevasta kuvastakin välittyy.

teksti ja kuvat Urho Karjalainen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoinnissa on teknisiä ongelmia, lähetä kommenttiteksti sähköpostilla osoitteeseen info@entersenior.fi. Ylläpitäjä lisää kommentin haluamaasi juttuun nimellä tai nimimerkillä, jonka ilmoitat viestissä.