keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Joulu on kerran vuodessa vaan


On taas joulun aika. Edellisestä joulusta on vain vuosi. Ja kuinka nopeasti tuo vuosi onkaan kulunut. Aika rientää, niinhän me tuon asian monesti kuittaamme. Varmaa on kuitenkin, että me enteriläiset olemme kokeneet ja oppineet paljon vuoden aikana.
Moni meistä on mummo tai vaari. Lastenlapset tuovat käsittämättömän paljon sisältöä arkiseen elämään. Meidän sukupolvellemme on suotu pidempi elinikä kuin mitä omilla vanhemmillamme ja esivanhemmillamme oli. Tämä antaa mahdollisuuden isovanhempina olla mukana lastenlasten elämässä pitkäänkin. Toivokaamme, että kykenemme tällä tavalla auttamaan sekä lapsiamme että lapsenlapsiamme selviytymään pikkuisen helpommalla tästä jatkuvasti  vaati-vammassa yhteiskunnassa. Tämä vastalahjana siitä suuresta ilosta, jonka he meille tuottavat.
Useimmilla meistä on myös harrastuksia, joiden parissa voimme nauttia elämästä. Eläkkeellä olemisen suurin ilo lieneekin se, että voi puuhastella sellaisia asioita, joista työelämän rinnalla voi vain uneksia. Monelle Enter ry:n jäsenelle vapaaehtoistyö, toisten auttaminen ja yhteisyyden kokeminen, on lähellä sydäntä.
Vuosi 2012 on yhdistyksellemme ollut hyvä. Olemme saaneet merkittävän määrän uusia jäseniä, RAY:n avustuksen turvin olemme kyenneet kehittämään toimintaamme ja opastustoimintamme on laajentunut keräten samalla paljon kiitosta.
Yhdistykseen on liittynyt kuluneen vuonna reilut 30 uutta jäsentä. Se on hieno juttu. Jäsenmäärän kasvattaminen on kuitenkin edelleen meidän suuri haasteemme. Tämän rinnalla tarvitsemme uusia opastajia. Joskus tuntuu siltä, että ihmiset kuvittelevat opastamisen vaativan jotain ihmetaitoja.   Näin ei ole, vaan opastaminen on kahden ihmisen välistä kommunikaatiota ja useimmista kysymyksistä selvitään yhdessä asiaa pohtimalla.
RAY:n avustuksella olemme vieneet lävitse OPASTA-projektia. Lopputuloksena meillä on kerättynä opastamiseen liittyvää materiaalia, opastuksen startteriaineistoa ja selkeähkö kuva siitä, mitä senioreiden tietoja ja taitoja jäsenistömme toivoo yhdistyksemme kehittävän. Kaiken tämän takana on paljon yhteistyötä asian tiimoilta sekä Tuula Myllykosken tuloksia muokannut ja koonnut hieno työpanos.
Erityismaininnan ansaitsee vielä kaksi asiaa:
Syksyllä toteutettu Sosiaalisen median luentosarja, joka sai hyvät arviot. Uskon, että vastaavanlaisilla tietoiskuilla tulemme jatkamaan.
Toiseksi älykännykät. Seniorikansalaiset ovat intoutuneet älykännyköista yllättävässä määrin. Niihin liittyvää käyttämisen opastusta on Lea Grönlund tuottanut tiedonhaluisille melkeinpä käsittämättömän määrän. Palaute on ollut loistavaa sekä kuulijoilta että medialtakin.
Enter ry toimii tällä hetkellä vapaaehtoistyön voimin. Toimintamme on laajaa ja se vaatii mittavan määrän myös erilaista ohjauksellista ja hallinnollista työtä. Tätä työtä on tehnyt pyyteettömästi yhdistyksen hallitus kymmenissä erilaisissa tapaamisissa ja kokouksissa. Siispä hattu pois ja pieni niiaus/kumarrus hallitukselle.
Ennen kaikkea kuitenkin kaunis kiitos teille kaikille, jotka olette olleet mukana eri tavoin toiminnassamme. Ja teidät, jotka olette hiljattain liittyneet yhdistykseemme, toivotan lämpimästi tervetulleiksi.
Nyt hiljennymme nauttimaan Joulusta. Vuosi 2013 tuo taas meille mahdollisuuden kokea uusia asioita vapaaehtoistyössä tietotekniikan aina niin ihmeellisessä maailmassa.
Raimo Anttila

3 kommenttia:

 1. Iloista joulunaikaa ja reipasta uutta vuotta ja kohti uutta oppimista.

  VastaaPoista
 2. Lämpimät kiitokset kauniista tekstistä Raimolle ja samalla koko Enter ry:lle, joka tarjoaa mielenkiintoista toimintaa ja hienoja luentoja erilaisista aiheista! Toivottelen rauhallisia ja rentouttavia joulupäiviä kaikille tutuille ja tuntemattomillekin. Ensi vuonna taas tavataan!

  Kristiina

  VastaaPoista
 3. Kiitos erityisesti Enterin opastajille. He tekevät todella arvokasta ja pyyteetöntä työtä yhteiseksi hyväksi!
  Joulutonttu

  VastaaPoista

Jos kommentoinnissa on teknisiä ongelmia, lähetä kommenttiteksti sähköpostilla osoitteeseen info@entersenior.fi. Ylläpitäjä lisää kommentin haluamaasi juttuun nimellä tai nimimerkillä, jonka ilmoitat viestissä.