maanantai 10. helmikuuta 2020

Enterin digivinkki: Gmail-viestien lajittelu


Gmail-sähköpostin Inboxissa eli Saapuneet-laatikossa on yleensä välilehdet Ensisijainen, Sosiaaliset verkostot ja Tarjoukset. Näin kaikki viestit eivät näy kerralla, kun avaat Gmailin.

Gmail suodattaa selkeästi mainokset Tarjoukset-välilehdelle ja some-viestien kaltaiset  Sosiaaliset verkostot-välilehdelle, jolloin Ensisijaisiin viesteihin jää henkilökohtaisimmat  viestit.


Kannattaa silti silloin tällöin silmäillä  eri välilehdiltä ja Roskapostista viestien lähettäjät.
Esimerkiksi ENTER ry lähetti 7.2.2020 uutiskirjeen, joka oli otsikoitu houkuttelevasti "Enterin alkuvuoden jäsenetuja". Sanan “etuja” Gmail tulkitsi kaupalliseksi ja lajitteli viestin Tarjouksiin. Onneksi minulla oli sisäpiiritietoa ja tiesin odottaa kyseistä viestiä, joka löytyikin Tarjouksista.

Totesin viestin sisältävän paljon hyödyllistä tietoa ja ilmoittautumislinkkejä. Olen kuullut  Enterin retki-ilmoittautumisten täyttyvän joskus jopa puolessa tunnissa, joten on hyvä lukea viestit ajoissa. Vastaisen varalle siirsin kyseisen viestin Ensisijaisiin viesteihin ja  pyrin varmistaman samalla, että Enteriltä tulevat viestit lajitellaan aina sinne.

Ohje digivinkkinä:

  • Avaa Tarjoukset-välilehti.
  • Tartu viestiin, jonka haluat siirtää ja raahaa se pitämällä hiiren painiketta pohjassa. 
  • Pudota viesti haluamallesi välilehdelle.

  • Gmail-ikkunan alaosaan tulee kuittaus viestin siirrosta ja  kysymys, tehdäänkö näin  saman lähettäjän tuleville viesteille.  Valitse Kyllä.
  • Siirrä samalla tavalla Roskapostista tai Roskapostiin jonkin lähettäjän viestit. Jos siirto koskee vain yhtä viestiä, vastaa tulevien viestien siirtoa koskevan kysymykseen Kumoa.

Välilehdet käyttöön

Jos sähköpostissasi ei ole välilehtiä, et ole ottanut niitä käyttöön.
Ota välilehdet käyttöön ohjeen mukaisesti. Joidenkin laitteiden Gmail-asetuksissa Ilmoitusten sijaan on PäivityksetVälilehdet mobiilissa

Myös mobiililaitteiden Gmailissa käytetään välilehtiä. Ensisijaisen viestit ovat näkyvissä oletuksena. Vasemmassa yläkulmassa on ns. hampurilaisvalikko - kolme viivaa alekkain. Sitä napauttamalla pääset valitsemaan haluamasi välilehden. 

Vinkin laati 
vertaisopastaja Aulikki 
Digivinkkiviikko on ENTER ry:n ja Aspa-säätiön Digi haltuun -hankkeen yhteinen teemaviikko, jolloin on tarkoitus jakaa mahdollisimman paljon arjen digivinkkejä. Digivinkkiviikkoa vietetään 10-16.2.2020.

Haastamme sinutkin mukaan! Hashtageillä #digivinkki ja #digivinkkiviikko2020 voit jakaa oman vinkkisi haluamassasi palvelussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti