torstai 13. helmikuuta 2020

Enterin digivinkki: Google Lens -sovelluksen käyttö


otsikko kuvamuodossa
Älylaitteilla voi tänä päivänä tehdä vaikka minkälaisia hakuja. Monet ovat jo oppineet hakemaan Googlesta kirjoittamalla sinne hakusanoja, mutta kuvilla etsiminen voi vielä olla uutta. Aiemmin digivinkkinä oli käänteinen kuvahaku, tällä kertaa kerrotaan Google Lens -sovelluksen käytöstä. Tällä sovelluksella pystyt esimerkiksi kääntämään matkalipussa olevaa tekstiä, etsimään kahvilassa näkemääsi (ja kuvaamaasi) ihastuttavaa tuolia tai vaikkapa tunnistamaan koirarodun.

Tätä(kin) sovellusta pystyy käyttämään useammalla tavalla. Esimerkeissä on käytetty android-puhelinta.

Pikaohjeet Google Lens -sovelluksen käyttöön:
  • Lataa Google Lens -sovellus laitteellesi.
  • Avaa sovellus.
  • Alavalikosta voit valita, haluatko etsiä yleisesti kuvan avulla, erityisesti verkkokaupoista ja vaikkapa käyttää juuri kääntäjää.
kuvakaappaus näytöltä

Pikaohjeet Google Kuvat sovelluksen kautta:
  • Valitse Google Kuvat
  • Valitse haluamasi kuva ja paina se auki
  • Alavalikkoon tulee kuvake, jossa keskellä on pallo ja ympärillä viivoja. Tästä saat valittua Google Lensin. Paina kuvaketta.
kuvakaappaus näytöltä

Tässä Enterin vapaaehtoisen tekemä opastusvideo Google Lensin käytöstä:


Ohjeet Google Lensin käyttöön tekstimuodossa

Sitten vaan tekemään Google Lens -hakuja niin saat tämänkin taidon hyppysiisi!Digivinkkiviikko on ENTER ry:n ja Aspa-säätiön Digi haltuun -hankkeen yhteinen teemaviikko, jolloin on tarkoitus jakaa mahdollisimman paljon arjen digivinkkejä. Digivinkkiviikkoa vietetään 10-16.2.2020.

Haastamme sinutkin mukaan! Hashtageillä #digivinkki ja #digivinkkiviikko2020 voit jakaa oman vinkkisi haluamassasi palvelussa
Tiina Etelämäki
ENTER ry

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoinnissa on teknisiä ongelmia, lähetä kommenttiteksti sähköpostilla osoitteeseen info@entersenior.fi. Ylläpitäjä lisää kommentin haluamaasi juttuun nimellä tai nimimerkillä, jonka ilmoitat viestissä.