perjantai 14. helmikuuta 2020

Enterin digivinkki: Sanaristikot


Pidätkö sanaristikoiden tekemisestä? Ärsyttääkö, kun löydät lehdestä sanaristikon, mutta joku onkin jo ehtinyt tehdä sen? Ei hätää, sanaristikoita(kin) on pilvin pimein netissä!

Nettiristikoita on hauskinta tehdä tabletilla. Nettiratkomisen etuna on, että keskeneräinen ristikko tallettuu välimuistiin, joten tekemistä voi  jatkaa myöhemmin.

Netissä voi olla useita sanaristikoita tarjoavia tahoja, tässä on nyt esimerkkinä www.sanaristikot.net. Sivuston oikeasta reunasta reunasta löytyy kaikkein uusimmat ristikot. Heti uusimpien ristikoiden alapuolelta löytyyy Ristikkoarkisto, josta aukeavat kaikki loput. Täältä voit myös hakea ristikoita. Voit etsiä niitä tietyn lehden nimellä tai valita ‘Tarkempi haku’, jolloin pääset hakemaan myös esimerkiksi ristikkotyypillä tai vaikeustasolla.

Tiesitkö muuten, että on olemassa myös sivusto, josta voi etsiä ratkaisua kaikkein kinkkisimpiin sanoihin? Sellainen on www.ratkojat.fi.

Tässä Enterin vapaaehtoisen tekemä opastusvideo sanaristikoiden tekemisestä.


Sitten vaan tekemään sanaristikoita koneella!

Tiina Etelämäki
ENTER ry


Digivinkkiviikko on ENTER ry:n ja Aspa-säätiön Digi haltuun -hankkeen yhteinen teemaviikko, jolloin on tarkoitus jakaa mahdollisimman paljon arjen digivinkkejä. Digivinkkiviikkoa vietetään 10-16.2.2020.

Haastamme sinutkin mukaan! Hashtageillä #digivinkki ja #digivinkkiviikko2020 voit jakaa oman vinkkisi haluamassasi palvelussa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti