tiistai 11. helmikuuta 2020

Enterin digivinkki: Käänteinen kuvahaku

otsikko kuvamuodossa
Käänteisestä kuvahausta puhutaan säännöllisesti erilaisissa yhteyksissä. Se on käytännöllinen työkalu ja mahdollisuus kuvalla etsimiseen. Sitä voi käyttää joskus myös sen varmistamiseen, kenen kanssa on juttusilla. Jos esimerkiksi joku vieras ihminen lähestyy sinua ja lähettää sinulle komean kuvan itsestään, voit tällä tavoin etsiä, missä kaikkialla muualla tätä kuvaa on käytetty. Joskus saattaa ilmetä, että kuva esiintyy milloin missäkin ja vaihtelevilla nimillä. Tai sitten se toivottavasti löytyy vain yhdellä nimellä.

Itse olen joskus etsinyt muun muassa huonekalun kuvalla näin. Löysin hienon sohvapöydän, mutten tiennyt sen valmistajayritystä tai ketkä niitä myyvät. Kuvalla etsiessäni löysin kaikki toivomani tiedot. Käänteisellä kuvahaulla voit siis käyttää kuvaa hakuvälineenä etsiäksesi samankaltaisia kuvia internetistä.

Enterin vapaaehtoisen tekemä opastusvideo havainnollistaa kuvahaun:
Ohjeet käänteisen kuvahaun tekemiseen tekstimuodossa.

Sitten vaan tekemään käänteisiä kuvahakuja niin saat tämänkin taidon hyppysiisi!Digivinkkiviikko on ENTER ry:n ja Aspa-säätiön Digi haltuun -hankkeen yhteinen teemaviikko, jolloin on tarkoitus jakaa mahdollisimman paljon arjen digivinkkejä. Digivinkkiviikkoa vietetään 10-16.2.2020.


Haastamme sinutkin mukaan! Hashtageillä #digivinkki ja #digivinkkiviikko2020 voit jakaa oman vinkkisi haluamassasi palvelussa.
Tiina Etelämäki
ENTER ry


1 kommentti:

Jos kommentoinnissa on teknisiä ongelmia, lähetä kommenttiteksti sähköpostilla osoitteeseen info@entersenior.fi. Ylläpitäjä lisää kommentin haluamaasi juttuun nimellä tai nimimerkillä, jonka ilmoitat viestissä.